The Ricky Gervais Show blir animerad serie!

Nåddes idag av nyheten att The Ricky Gervais Show kommer att bli 13 animerade halvtimmes-avsnitt på amerikanska tv-kanalen HBO. För er som inte vet vad The Ricky Gervais Show är så var det från början en radio-show i England med Ricky Gervais (The Office, Extras), Stephen Merchant (The Office, Extras) och Karl Pilkington (An idiotic man with a head like a fucking orange) som senare blev världens populäraste popcast 2005 och nu blivit ljudböcker där man diskuterar olika ämnen (Ricky Gervais Guide to…).

Man kan läsa mer om detta hos tidningen Varité och Ricky Gervais blogg, och jag har skrivit tidigare om hans filmprojekt.

Det är de senaste ”guiderna” som ska bli animerad serie om jag har förstått saken rätt. I vilket fall kommer det med största säkerhet bli riktigt fett. The Ricky Gervais show är helt klart det jag skrattat mest åt de senaste åren, och efter ett ganska långt uppehåll kom så ”guiden” som en gjuten fortsättning på succén.

På youtube hittar man en massa episoder ifrån showen som har animerats av engagerade fans, framförallt Karl Pilkingtons ”Monkey News”. Det är säkert dessa som inspirerat till den kommande HBO-serien.

Monkey News: Cosmetic Monkey

Monkey News: Builder

Uppdatering:

Även Ricky Gervais barnböcker om de fantasifulla figurerna Flanimals kommer bli animerad, nämligen en 3D-animerad film av Universal Studios. För manus står en Simpsons-författare och Gervias kommer själv göra rösten till huvudkaraktären Puddloflaj.
http://www.variety.com/article/VR1118002966.html?categoryid=13&cs=1

Lämna en kommentar